Siirry suoraan sisältöön

Kirppisblogi antaa neuvoja kirjojen valintaan

Kirppisblogi

Kirppisblogi tarjoaa hyvän mahdollisuuden löytää halvat kirjat netistä. Miksi maksaisit täyden hinnan haluamastasi kirjasta, kun voit todennäköisesti ostaa sen lähes uudenveroisena kirpputorilta? Kirja ei mene helpolla lukukelvottomaksi, ja kirjan saa usein lukea useampaan kertaan, ennen kuin siinä alkaa näkyä käytön jälkiä. Kierrätä siis kirjat tehokkaasti ostamalla ja myymällä niitä kirjojen nettikirpputorilta. Kirjakirpputori antaa sinulle parhaat vinkit ostosten tekoon.

Kirppisblogi kertoo, mistä löydät parhaat kirjat netistä. Tärkeintä käytettyjen kirjojen myymisessä netin kautta on se, että tiedät tuotteen tarkan kunnon ennen sen ostamista. Ilman kuvaa olevat tuotteet ilman kuvausta kannattaa yleisesti ottaen jättää välistä, ellei myyjä ole muuten tunnetusti luotettava.

Parhaat kirjat merkitään kuntoluokituksella

Parhaat kirjat on merkitty kuntoluokitusnumerolla välillä K1-K5, jossa K1 tarkoittaa kehnoa, kun taas K5 vastaa kirjakaupan laatua. K4 on hyväkuntoinen, kun taas K3 saattaa sisältää merkintöjä, kuten ex libriksen tai omistajan nimen. K2 on huonokuntoinen, mutta ei lukukelvoton, kuten K1-kuntoluokan kirja saattaa olla.

Kirppisblogi pyrkii kartoittamaan ne verkossa toimivat kauppiaat, jotka tarkastavat myymänsä tuotteet kunnolla ja ovat muutenkin yleisesti ottaen luotettavia ostopaikkoja. Hyvän verkkokirppiksen merkkejä ovat selkeät tuotekuvaukset sekä mahdollisuus palautukseen, mikäli tuote ei vastannutkaan kaupan antamaa kuvausta. Tämä on erityisesti kirjojen suhteen tärkeää, sillä jo yhden sivun puuttuminen tekee kirjasta lukijalle arvottoman.

Kirppisblogi antaa vinkkejä valintaan

Tässä listaamme muutaman asian, joiden kanssa kannattaa olla erityisen tarkkana. Näin vältyt yllätyksiltä ja saat aina sen tuotteen, jonka tilasit.

  • Tarkista, että kirjalla on kuntoluokitus tai edes huolellinen kuvaus kunnosta
  • Tarkista kuuluvatko postikulut kirjojen hintaan
  • Käytä verkkokauppaa, joka ottaa tarkat kuvat kirjoista

Kirjojen ostaminen netistä

Kun ostat kirjat netistä, tarkista postimaksu ennen ostoa. Yleisesti ottaen postimaksu tulee painon mukaan ja varsinkin vanhemmista kirjoista löytyy hyvinkin painavia yksilöitä. Mikäli ostat kirjan suoraan myyjältä, pyri ottamaan selvää myyjän luotettavuudesta ennen ostoa, ja mikäli mahdollista, nouda tuote postin käytön sijaan.

Huonosti pakattu kirja voi tuhoutua matkalla lukukelvottomaksi. Ostaessasi kirjat netistä nouto ei yleisesti ottaen kuitenkaan ole vaihtoehto, joten varmista aina, että käytät myyjää, joka antaa laatutakuun myös toimitukselle. Yrityksen kanssa kauppoja tehdessä sinulla on usein palautusoikeus. Palautusoikeuden puuttuminen on ehdoton miinus nettikirppiksen luotettavuudelle. Blogikirjoituksia seuraamalla saat selville, mitkä kaupat ovat luotettavia, ja mistä ostaminen on puolestaan arpapeliä.