Parhaat kirjat

Parhaat kirjat kiinnostavat varmasti lähes kaikkia lukijoita. Se millainen on paras kirja, riippuu kuitenkin pitkälti jokaisen omasta mausta. Joku saattaa suosia romanttisia kirjoja, toinen juuri tietyn kirjailijan kirjoja ja kolmas esimerkiksi kauhukirjoja tai dekkareita. Itselleen parhaan kirjan löytymisessä voivat kuitenkin auttaa esimerkiksi TOP-listoihin tutustuminen tai vaikkapa kirja-arvosteluiden lukeminen. Seuraavat vinkit voivat myös auttaa löytämään seuraaman oman suosikkikirjan.

Suuri hylly täynnä kirjoja.

Parhaat kirjat kategorioittain

Mikäli oma suosikkigenre on selvillä, kannattaa parhaimpia kirjoja etsiä kategorioittain. Esimerkiksi ”Parhaat suomalaiset kirjat” -hakusanalla löytää takuulla monia suomalaisia klassikoita. Esimerkiksi parhaimpia fantasiakirjoja taas voi etsiä vaikkapa tämän sivuston blogin kaikkien aikojen parhaat fantasiakirjat -tekstin avulla. Sivuston blogi tarjoaa myös vinkkejä esimerkiksi tunnetuista ja suosituista dekkareista ja muista tutustumisen arvoisista kirjoista.

Joskus voi olla myös hyvä idea vaihtaa genreä. Mikäli on lukenut runsaasti esimerkiksi romanttisia kirjoja, voi olla kutkuttavaa vaihtaa hetkeksi vaikkapa dekkareihin. Itselle vieraan kirjegenren parhaimpien kirjojen listat ovat myös tällöin käteviä sopivan kirjan etsimisen kannalta. Suosituimmat kirjat viedään kuitenkin nopeasti kirpputoreilta ja siksi niitä kannattaakin etsiä ensisijaisesti netin kirpputoreilta, joista kirjoja voi tilata ympäri Suomen.

Parhaat suomalaiset kirjat

Suomesta löytyy runsaasti kirjaklassikoita, jotka jokaisen kannattaa lukea. Tällaiset parhaat kirjat ovat usein ajattomia klassikoita, joita voi lukea vuodesta toiseen. Suomalaisiin klassikkokirjoihin kuuluu muun muassa Sinuhe Egyptiläinen. Mika Waltarin Sinuhe Egyptiläinen on historiallinen romaani, jonka tapahtumat sijoittuvat muinaiseen Egyptiin, faarao Ekhnatonin valtakauden aikoihin. Kirjan päähenkilönä on orpo Sinuhe, josta tulee erilaisten vaiheiden jälkeen faaraon henkilääkäri.

Parhaat kirjat Suomessa kattavat ehdottomasti myös Kalevalan, joka on Elias Lönnrotin kokoama ja toimittama runoelma sekä Suomen kansalliseepos. Kalevalan alussa on luomismyytti ja se kuvaa myös Kalevalan ja Pohjolan kansojen ja kirjan päähenkilöiden välisiä tapahtumia sekä Sammon rakentamista ja ryöstöä. Kirjan tapahtumat päättyvät kristinuskon tuloon.

Välillä kannattaa pitää tauko lukemisesta

Monista lukijoista tuntuu välillä siltä, että uutta mielenkiintoista luettavaa ei vain löydy. Tällöin voi olla hyvä hetki pitää pieni tauko lukemisesta. Tauon aikana voi esimerkiksi lukea kirja-arvosteluja etsien uutta lukemista, käydä raikkaassa ulkoilmassa tai vaikkapa pelata. Ystävien kanssa pelaaminen on loistavaa vastapainoa lukemiselle. Aina ei kuitenkaan ole mahdollista pelata ystävien kanssa. Tällöin kasinot ilman rekisteröintiä voivat olla loistava vaihtoehto yksin pelaamista varten.

Kannattaa muistaa myös, että kirjallisuus kattaa hyvin monia genrejä, joista löytyy jokaiselle sopiva. Mikäli uutta lukemista ei siis löydy, voi genren vaihtaminen olla paikallaan. Kirjallisuuden genreihin kuuluu monia genrejä, joista kaikki eivät ole välttämättä kuulleetkaan. Niitä voivat olla esimerkiksi aforismit, sarjakuvat tai säeromaanit.

Joskus parhaat kirjat tulevat vastaan yllättäen

Kirjakirpputori on loistava kohde silloin kun lukeminen tökkii, eikä uutta luettavaa meinaa löytyä. Ne nimittäin tarjoavat hyvin vaihtelevan valikoiman erilaisia kirjoja. Kirjakirpputoreilla ei voi koskaan tietää millainen kirja tulee vastaan. Ihmiset saattavat tuoda kirppareille niin nykyajan uusia kirjoja kuin jopa vuosikymmeniä vanhoja teoksia. Kirpputoreilta löytääkin usein kirjoja, joista ei ole aiemmin kuullutkaan.

Kirjakirpputoreilla kannattaa kierrellä mieli avoimena. Kirjan kansi ei esimerkiksi aina kerro kaikkea. Ei siis kannata hylätä kirjaa pelkän etukannen ulkonäön perusteella vaan tutustua ainakin kirjan takakannen tekstiin, mikäli kirja vaikuttaa yhtään kiinnostavalta.

Juuri itselle parhaat kirjat voi siis löytää usealla eri tavalla – ja joskus ne myös löytää ainoastaan sattuman kautta. Kannattaa myös olla kirjojen suhteen avoimin mielen ja kokeilla edes kerran sellaista kirjaa, jota ei normaalisti lukisi – saatat yllättyä iloisesti. Löydät säännöllisesti tietoa parhaimmista kirjoista myös tämän sivuston säännöllisesti päivittyvän blogin kautta.