Kirpputorit helppoon kierrätykseen

Kierrätys on nykyisin sana, jota kuulee kaikkialta. Maailmassa on vain rajallinen määrä materiaaleja, joten kierrättäminen todellakin kannattaa. Käyttökelpoista tavaraa ei kuitenkaan kannata heittää suoraan kierrätykseen, vaan niiden kohdalla kannattaa harjoittaa kierrätyksen vanhinta tunnettua muotoa, eli kirpputoria. Kirpputorit ovatkin oivallinen paikka löytää yhä käyttökelpoista tavaraa hyvään hintaan, sillä eihän kaikkea tässä maailmassa tarvitse ostaa uutena. Kirpputorit ovat myös hyvä paikka metsästää jo tuotannosta poistuneita tavaroita, joita ei ole enää edes mahdollista ostaa kaupasta uutena. Tästä hyvänä esimerkkinä toimivat kirpputorien ikuinen myyntihitti, eli tiettyjen suunnittelijoiden tai tehtaiden vanhat astiastot, joista jotkut ovat nykyisin jo keräilyharvinaisuuksia.

Kirpputorit ovat siitä erikoisia tapauksia, että kaupan pitäjä ei pääosin vaikuta lainkaan siihen, millaista tavaraa siellä myydään. Parhaat kirjakirpputorit löytyvätkin siksi joskus yllättävistäkin paikoista.

Kirpputorit

Parhaat kirpputorit Helsingissä

Helsingistä löytyykin kirpputoreja hyvinkin tiheään, joten ahkera kirppisshoppailija ehtii lyhyemmälläkin reissulla käymään useamman kirpputorin läpi, sillä pelkästään keskustan alueella on kymmenkunta kirpputoria. Alueella liikkuu paljon ihmisiä, joten tavarakin vaihtaa siellä omistajaa nopeammin kuin pienempien kaupunkien kirpputoreilla.

Helsinki kirpputori voi olla itsepalvelukirppis, perinteinen kirpputori tai tiettyyn tuotteeseen, kuten huonekaluihin erikoistunut kirpputori. Vaikka olisi kuinka nopea liikkeissään, ei kaupungin kaikkia kirpputoreja ole edes mahdollista käydä läpi yhdessä päivässä. Mikäli et siis suunnittele useamman päivän ostosreissua, kannattaa kohteista ottaa selvää etukäteen. Tämä on tärkeää erityisesti silloin, jos etsit yleiskirpputoria erikoisuuksien sijaan.

Monipuoliset kirpputorit Tampereella

Tampere kirpputorit ovat suuri valikoima yleiskirpputoreja ja erikoiskirppareita lasten kirpputorista vintage-kirppiksiin. Suurin keskittymä on Tampereellakin keskustan alueella, jossa kirpputoreja on runsaasti ympäri keskustaa halkovaa Tammerkoskea. Ripeä ostoksilla kävijä ehtii siis vierailla useammallakin kirpputorilla, mutta silloin kulkureitit kannattaa suunnitella huolellisesti, sillä vaikka kirpputorit ovatkin suhteellisen tiiviissä ryppäissä, ei Tammerkosken ylitys onnistu kuin muutamasta kohdasta.

Tampere kirpputorit tarjoavat monipuolisen valikoiman, etsit sitten käyttöesineitä tai vaatteita. Kirpputoreihin onkin hyvä tutustua hieman etukäteen, jotta löytää juuri sen, mitä etsii. Suuressa kaupungissa tavara myös vaihtuu tiheään, joten suosituimpien kirpputorien valikoima kannattaa käydä tarkistamassa aika ajoin. Kaupungissa vierailevan kannattaa tutkia tarkkaan etukäteen sopivat paikat, sillä kaikkia ei ehdi käydä läpi yhdessä päivässä.

Kierrätys kannattaa

Kierrätys kannattaa aina ja oli kyseessä sitten Helsinki kirpputori tai Tampere kirpputorit, kannattaa heti alkuun karsia jyvät akanoista. Hyvän kirpputorin merkki on ehdottomasti se, että siellä tavarat ovat hyvässä järjestyksessä. Huonosti pidetyltä kirpputorilta on vaikea löytää yhtään mitään, ja vaikka ostajat tavaroita usein penkoessaan sotkevatkin, on hyvällä kirpputorilla aina joku pitämässä huolta siisteydessä. Kirpputorilla asiointi on huomattavasti mukavampaa, jos tavaraa ei ole ahdettu ahtaisiin käytäviin ja kaikki esillä oleva on hinnoiteltu selkeästi.

Kirpputorit ja nettikirppikset ovat paras tapa hankkiutua eroon vanhasta tavarasta. Kierrätys on nykyisin myös ilmastonmuutoskeskustelun myötä noussut muoti-ilmiöksi, joten vanhojen tavaroiden ostaminen on nykyisin trendikkäämpää kuin koskaan, sillä se säästää luontoa. Kaikkea ei ole edes mahdollista kierrättää nykymenetelmillä järkevästi, joten paras ratkaisu on silloin kerätä kaikki kodin pois heitettävät tavarat yhteen kasaan ja käydä myymässä ne kirpputorilla.