Siirry suoraan sisältöön

Kaikkien aikojen parhaat dekkarit televisiosarjoina

Kirjoja

Kaikkien aikojen parhaat dekkarit kääntyvät usein myös televisiosarjoiksi. Mutta voiko sarjaa mitenkään verrata kirjoihin? Televisio ja suoratoistopalvelut suorastaan pursuaa erilaisia kirjoihin pohjautuvia dekkarisarjoja. Koska valikoima on nykyään niin laaja, käydään läpi muutamia tämän hetken mielenkiintoisimpia dekkareita ja niiden televisiosovituksia. Suomalaisista dekkareista äskettäin televisioon ovat saapuneet ainakin Seppo Jokisen Komisario Koskinen ja Christian Rönnbackan Kylmä syli. Ulkomaisista mainittakoon ainakin Peter Jamesin Roy Grace.

Kaikkien aikojen parhaat dekkarit televisiossa

Suomalaiset ovat kiistattomasti dekkarikansaa ja niitä ahmitaankin oikein urakalla. Varmasti jokainen enemmän tai vähemmän kirjoja lukeva on lukenut ainakin muutaman dekkarin elämässään. Pohjoismaissa on varsin laaja kattaus dekkarikirjailijoita. Kautta aikojen dekkareista on myös tehty sarjoja televisioon, jotkut hyvällä menestyksellä, toiset eivät niinkään. Viime aikoina myös suomalaisia sarjoja on ryöpsähtänyt televisioon ja suoratoistopalveluihin.

Leena Lehtolaisen Maria Kalliosta on ilmestynyt uusi 10 osaa sisältävä sarja. Sarjan jokainen jakso on yhdestä kirjasta, joten aika paljon on jouduttu tiivistämään, että saadaan kokonainen kirja tunnin pituiseen jaksoon. Juoni etenee nopeasti, eikä henkilöhahmoihin ole kauheasti tässä saatu syvyyttä. Mutta Lehtolaisen ystävien kannattaa silti harkita sen katsomista ja ottaa seurantaa sivustomme blogi, jotta voi pysyä kartalla uusista sarjoista sekä kirjoista.

Kylmä syli

Yksi ehdottomasti odotetuimpia sarjoja on Christian Rönnbackan Kylmä syli. Näyttelijäkaarti tässä on aivan nappisuoritus. Mikko Leppilampi näyttelee päähahmo Antti Hautalehtoa. Vaikka lukijat ovat taas esittäneet mielipiteitään, ettei Leppilampi ole paras mahdollinen, vetää hän roolinsa loistavasti. Myös kirjailija itse on kertonut nähneensä mielessään juuri Leppilammen Hautalehdon roolissa.

Avainsanat: